Skola fotografije FKVSV - web site Fotografski Edukativni Centar FKVSV - Skola Fotografije FKVSV Pocetni kurs fotografije u skoli fotografije FKVSV Napredni kurs fotografije, skola fotografije FKVSV Kurs Photoshop, škola fotografije FKVSV, Novi Sad

FOTOGRAFSKI CENTAR FOKUS

 

       Fotografski Centar Fokus je firma koja se bavi pružanjem profesionalnih fotografskih usluga kao i usluga video snimanja i obrade foto i video materijala. Radimo pretežno u Novom Sadu ali profesionalni fotografi rade usluge i na području cele Vojvodine i Srbije, po potrebi i u inostranstvu. Fotografski centar pruža fotografske usluge za one koji žele da se budu fotografisani iz ličnih razloga, uživanja u fotografisanju, za uspomenu, ali i onima koji žele da se ovim fotografijama bolje pokažu sebe ili svoje usluge, produkte/proizvode firme na tržištu ili u svojoj profesiji.

Usluge i cene su prilagođene pojedincima i firmama, malim, srednjim i velikim preduzećima a takođe nudi i posebne pogodnosti za neprofitne organizacije ili udruženja, i institucije. Uvek je moguće konsultovati se sa glavnim fotografom o izboru i vrsti fotografskih usluga, kao i o potrebnom prilagođavanju usluge za vaše potrebe, zato u koliko vam trebaju profesionalne fotografije kontaktirajte nas da dogovorimo sastanak gde bi smo vam dali naš predlog za vas. Za način plaćanja klijenti se sami opredeljuju: u gotovini ili preko računa.

Radno vreme je svaki dan od 00-24 u dogovorenom terminu.

Lokacija: u samom centru grada Novog Sada, u ulici Kralja Aleksandra 12, Pariski Magazin, sprat 2, lokal 43, a dodatno prostor nudi mogućnost za gotovo bilo koju vrstu usluga zbog svoje veličine.

Želimo da istaknemo da saradnja s našim timom pruža i niz posebnih pogodnosti:
-Besplatni saveti u vezi sa izborom usluga.
-Beplatno probno snimanje mladenaca u studiju ili na terenu.  
-Popust za sve klijente koji se jave najmanje mesec dana ranije

Uverite se u profesionalnost i kvalitet našeg rada.                                                                         
Kontakt: Boris Radivojkov, telefon: 063 669 744, 021 531 568

 

 

Boris Radivojkov fotograf

Glavni fotograf

 • Boris Radivojkov
 • akademski fotograf i predavač fotografije 
 • www.borisradivojkov.com
 • +381 63 669 744, +381 21 531 568
 • boris.radivojkov@gmail.com
 • skype: boris.radivojkov
 • FaceBook: www.facebook.com/borisradivojkov
 • LinkedIn: www.linkedin.com/borisradivojkov


  Zaposlenje:
  Stalno zaposlen kao predavač i direktor u firmi "Fotografski Centar Fokus", od 2011. godine
  Honorarno zaposlen kao Fotograf u firmi "Foto Mile" u Beogradu, od 2007-2009. godine
  Spoljni saradnik u firmi "Sugarbricks" kao multimedijalni dizajner od 2011-2013. godine
  Honorarno angažovan u udruženjima: Art Mreža, Insomnia, Global Montenegro, Fabrik Art kao Projekt Manager na internacionalnim Evropskim projektima u okviru YIA programa i Erasmus+ programa od 2011. godine.

  Honorarno angažovan kao voditelj i organizator seminara:
  Radi kao trener neformalnog obrazovanja na edukativnim i fotografskim projektima:

 • Edukativni medijski i fotografski projekat - Creative youth self entrepreneurship... koji će biti realizovan 2015-2016, pod pokroviteljstvom EU komisije, Erasmus+ Programme, u Srbiji, Bosni, Rumuniji..
  Pogledaj detaljnije>>
 • Edukativni fotografski projekat - Creative opportunity for youth emplyment 2013, pod pokroviteljstvom EU komisije, YIA Programme, u Crnoj Gori 2013.
  Pogledaj detaljnije>>
 • Edukativni fotografski projekat - Radionica Vojvođanske Kreativne Fotografije 2012, pod pokroviteljstvom Pokrainskog sekreterijata za kulturu Vojvodine
  Pogledaj detaljnije>>
 • Projekat o neformalnom inklutivnom obrazovanju mladih kroz fotografiju "Fotografske igre mladih" (Youth Photo Games), projekat po pokroviteljstvom EU komisije.
  Pogledaj detaljnije>>
 • Edukativni fotografski projekat - Radionica Kreativne Fotografije 2011.pod pokroviteljstvom Pokrainskog sekreterijata za kulturu Vojvodine
  Pogledaj detaljnije>>
 • Radi kao profesionalni fotograf i edukator. Od Avgusta 2010 vodi "Letnja školu fotografije" u Novom Sadu.
  Pogledaj detaljnije>>
 • Radio ka edukator i projekt menadžer na internacionalnom projektu "Photography Adventure" o edukaciji i korišćenju fotografije kao metoda za inkluziju mladih u Sremskim Karlovcima 2010. projekat po pokroviteljstvom EU komisije.
  Pogledaj detaljnije>>


  Formalno obrazovanje:

  * Glavni fotograf je sertifikovan, diplomom fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za oblast Primenjene fotografije - diplomirao je 2006 u Beogradu na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu na smeru Fotografija – u klasi prof. Branimira Karanovića.
  * 1996 - 2000. Pohađao i završio je Srednju Školu Za Umetničke Zanate, smer Restauracija slikarstva u Šapcu

  Neformalno obrazvanje:
  edukovan kroz neformalno obrazovanje o umetnosti, fotografiji, muzici, slikarstvu, pedagogiji, psihologiji od 2000-2015. godine i dalje posećuje različite seminare koji upopunjiju nova iskustva, daju nove ideje i pomažu da usavrši sopstveni predavački rad. Najznačajniji od njih za sadašnji rad su:
  * Seminar o Evropskom neformalnom obrazovanju održan u Sremskim karlovcima 2009, koji je organiyovao Volonterski Centar Vojvodine, pod pokroviteljstvom EU komisije.
  * Seminar o Projekt menadžmentu sa Evropskim projektima za područje YIA programa, koji je organizovalo Hajde Da udruženje, 2010 godine.
  * Seminar o radu sa ugroženim grupama i mladima u Makedoniji 2011 i 2012 godine u okviru EU YIA progama.
  * Psihološke radionice i sminari Novosadskog Humanitarnog Centra 2009-2010. godine.

  Stručno usavršavanje:
  * Kroz svakodnevo samo edukovanje čitanjem novo izdatih knjiga, časopisa, gledanjem youtube kanala, stručnih tekstova, blogova, web sajtova
  * posećivanjem stručnih predavanja iz oblasti kojima se bavim: Neformalna i formalna edukacija, fotografija, marketing i medijske usluge, web dizajn.

  Volonterski rad:
  Radi kao projekt manager (pravljenje projekata) i savetnik u Udruženjima koja se bave edukacijom mladih, umetnošću i fotografijom od 2010 do danas. Učestvovao u više projekata koje je finansirala EU komisija, Pokrainski Sekreterijat za Kulturu, Ministarstvo za Omladinu i Sport, Nemačka Ambasada, Turska Ambasada.

  Veštine:
  Fotografisanje:
  Podučavanje fotografije:
  Projekt menadžment:
  Video snimanje:
  Postoprodukcija fotografija:
  Postoprodukcija video materijala:
  Multimedia i Animacija:
  Grafički i Web dizajn:
  Priprema za štampu:
  Rad u Microsoft office, QuarkXpress, Indesign

  Jezici:
  Srpski, Engleski

  Hobi:
  Muzika - sviranje u Feabrik muzičkoj grupi i nastupanje po mnogim evropskim državama i u Aziji, od 2007-2013,
  Feabrik muzička grupa - Pogledaj detaljnije>>

  Rekreativno: Ples, Plivanje, Biciklizam, Fitnes

  Nagrade:
  Nagađen za fotografije pejazaža. Prezentovao je svoje radove i projekte na simpozijumima i festivalima u Srbiji i inostranstvu.

 

 

 

 

TIM FOTOGRAFA I ASISTENATA

Drugi fotografi koji rade u timu su prošli obuku u okviru Fotografskog Centra Fokus, tako da imaju sertifikat Centra Fokus.

Priprema  venčanja, krštenja, proslave rođendana, festivala, koncerta, modne revije, poslovnog susreta, banketa, dodele diploma ili neke druge manifestacije, zahteva besprekornu organizaciju kada se ništa ne prepušta slučaju.  Jedan od najvažnijih planova sigurno je izbor fotografa, jer  je u pitanju  važan događaj  koji treba da se pamti. Sećanja će  izbledeti, ali fotografije zauvek ostaju.

U tome  će vam rado i nesebično pomoći tim fotografa "Fotografskog Centra Fokus”, koji čini tim edukovanih, iskusnih i kreativnih profesionalaca sastavljen od pripadnika oba pola, različitih godišta i senzibiliteta, koji predvodi  akademski fotograf Boris Radivojkov.   Govorimo strane jezike i odlično poznajemo kulturu i običaje raznih naroda. Uspešno možemo da se prilagodimo potrebama svakog klijenta i ispunimo sve njegove potrebe i želje na kvalitetan  i efikasan  način, u dogovorenom roku i po veoma pristupačnim cenama. 

Svaku manifestaciju, u zavisnosti od tipa i vaših potreba, može da  proprati čak i do trideset edukovanih fotografa.  Zahvaljujući mnogobrojnoj opremi i ekipi u prilici smo i da istovremeno pokrijemo više događaja.  Za svečanost ili priredbu  manjeg obima možemo da angažujemo bar dva fotografa i na taj način, bez uticaja na cenu, sve zabeležimo  na lepši, zanimljiviji  i sveobuhvatniji način.

Fotografije dostavljamo na CD-u ili odštampane na  foto papiru  zahvaljujući  saradnji sa najsavremenije opremljenim foto laboratorijama. Fotografije se, prema dogovoru, mogu i dodatno obraditi.

Posebno ističemo da raspolažemo  s legalnim softverom i najsavremenijom foto opremom.
Osim fotografisanja, naše udruženje ima u ponudi i snimanje kvalitetnog full HD video zapisa.


 

 

 

 

 

 

 

Video snimak