USLUGE - FOTOGRAFISANJE PRODUKATA

Fotografija produkta - plastična korpa

USLUGA

Uslužno fotografisanje produkata koje mogu da čine razni proivodi koje firme proizvode ili prodaju i namenjena svim firmama koji žele da unaprede promovisanost na tržištu. Obuhvata profesionalno fotografisanje u studiu, u enterijeru i na terenu, uz korišćenje profesionalne studijske fotografske rasvete, vrhunskih objektiva i fotoaparata, a takođe usluge obuhvata i obradu fotografije u Adobe Photoshop programu. Dobijene fotografije čine gotov proizvod koji odmah može da koristi za za marketing i različite oblike reklama: katalog, brošuru, web sajt i druge oblike marketinga. Ceo posao se najčešće završava istog dana, dok obrada se radi u narednih 48 sati, od završetka snimanja, sem u koliko je veoma obiman posao tada se vrši dogovor sa klijentom za rok isporuke kao i vrstu obrade.

ODLIKE FOTOGRAFIJA 

Odlika ovih fotografija proizvoda je da se ceo proizvod vidi oštar u svim delovima produkta ili proizvoda - od ugla do ugla, od ivice do ivice, verodostojnih boja (95%), i bez perspektivnih iskrivljenja.

Proizvodi se najčešće fotografišu na beloj pozadini, i dodatno se obrađuju tako da mogu da se uklapaju posle za razne sajtove i kataloge, kojima je osnovna boja bela. Pored bele, pozadina može da bude i crna ili siva, ili u boji. Izbor se vrši po dogovoru sa klijentom. Proizvodi mogu da se rade u tudiju, u enterijeru ili eksterijeru ako je to način da se bolje predstave i prikažu, ili naglasi njihova funkcija. 


Fotografija produkta - kožna torba

STANDARD

Svetski stadard za fotografije produkata na beloj, crnoj, i sivoj pozadini:

Oštrina: produkti na fotografijama su oštri od prvog plana do poslednjeg, odnosno predmeti su potpuno oštri i ujednačenog osvetljenja mekanih senki. 

Boja: verodostojna, rađena sa kolornom kartom.

Kompozicija: predmet ispunjava najveći deo kadra. 

Ukoliko želite da vidite kvalitet obrađenih fotografija produkata koje se odlikuju oštrinom u svim područjima, korektnom bojom rađeno po standardu Color passport - preuzmite primer fotografiju u punoj rezoluciji. (10 MB).

Veličina fotografija se isporučuje u jednom od standardnih formara najvećeg kvaliteta: jpg, tif, eps, pdf, psd, u RGB ili CMYK modu.

GARANCIJA KVALITETA

Fotograf Boris Radivojkov, je završio Fakultet Primenjenih Umetnosti, smer Fotografija, 2005. godine. Od 2008. godine, usmeren najviše na fotografisanje proizvoda i komercijalne fotografije.

Koristi najsavremeniju foto i video opremu, rasvetu, studijsku opremu.

Po potrebi, može da se radi sa ugovorom, radi obezbeđivanja specifičnih uslova, definisanja autorskih prava na korišćenje foto i video materijala, privatnosti ili tajnosti posla, kao i da će posao biti urađen u predviđenom roku, predviđenog kvaliteta i dogovorene cene.


fotografija - produkt - industrijski
Fotografija produkta zlatare sezam - Nakit

REFERENCE

Stručno obrazovanje - Završen Fakultet Primenjenih Umetnosti u Beogradu, na smeru Primenjena grafika - Fotografija


Klijenti za koje su rađene ovog tipa fotografije:

Galerija Podova, Ergosto, Calius, Zlatara Sezam, Agroservis, Dizajn Biro, Freška Gora, Obuća Metro, Delfinwash, Donernberg i mnogi drugi.


>> fotografija produkta zlatare sezam - Broš, rađeno 2017. 

DODATNE INFORMACIJE

Studio se nalazi u Centru Novog Sada, u pešačkoj zoni. Poseduje privatno parking mesto, gde može da se parkira kombi, ili manji kamion. Postoje pokretne stepenice kojima roba može da se prenese do studija veoma jednostavno.

Veličina studija je 50m2, iz jedne prostorije, i mogu unesu svi proizvodi koji mogu da prođu kroz vrata, odnosno rasklopljeni koji mogu da se montiraju unutra, ako je npr u pitanju nameštaj.

Radno vreme je od 09-22h, ali po potrebi može da se počne sa radom i ranije, odnosno da se završi kasnije ako je to bitno za projekat.

Termin je potrebno rezervisati nekoliko dana ranije.

Za sastanak radi dogovora o poslu potrebno je zakazati termin putem kontakt forme na kraju ove stranice, mailom: boris.radivojkov@gmail.com, ili telefonom: +381 63 669 744;

Fotografija produkta - Ergosto

CENE USLUGA

Cena je veoma teško predstaviti tačno odrediti jer ima puno promenjivih faktora koji utiču ili na kompleksnost posla što dovodi do povećanje cene, ili pak u slučaju jednostavnih uslova do smanjivanja opsega posla i cene. U slučaju kompleksnih poslova, moguće je raditi probno snimanje radi dogovora o detaljima posla i da bi se postavili okviri posla i cene.

Cena je 15e / sat angažovanja 
Cena po fotografiji: 10 eura / 1 kom

Postoje popusti za firme koje odluče za stalnu saradnju.

Plaćanje: preko računa ili u gotovini u zavisnosti kako klijentima više odgovara.

Firma nije u sistemu PDV-a.

Šta kažu klijenti:

 • Mišljenje o saradnji sa Fotografskim centrom Fokus : Iako posedujemo određeno iskustvo i poluprofesionalnu opremu za fotografisanje, prilikom izrade sajta smo osetili potrebu da kvalitet fotografija treba podići na veći nivo. Sa Borisom smo imali poslovnu saradnju oko kallibracije ekrana na našim računarima i bilo nam je poznato njegovo iskustvo sa profesionalnom fotografijom. Na sajtu Fotografskog centra Fokus smo videli fotografije koje su nas oduševile i sa Borisom smo poveli razgovor o našoj potrebi da se izrade fotografije taktilnih proizvoda, koji su ugrađeni u objektima sa Referentne liste našeg sajta. Posao je zahtevao rad na terenu, obilazak objekata u većem broju gradova Crne Gore, fotografisanje u različitim uslovima osvetljenja u otvorenom i zatvorenom prostoru i menjanje objektiva i aparata po više puta, u zavisnosti od ugla fotografisanja. Planirani posao je odrađen za 4 dana, uz veliku disciplinu i pridržavanje plana i programa putovanja od objekta do objekta. Tom prilikom sam se uverio u Borisovu profesionalnost, disciplinu i posvećenost poslu, profesionalnu opremu koju poseduje i poznavanje njenih mogućnosti, brzinu kojom je donosio ispravne odluke o izboru objektiva, aparata, rasvete ili blica. To je uvek rezultiralo trenutnim postizanjem visokokvalitetnih fotografija. Siguran sam da bi posao trajalo minimum 10-tak dana da smo sami radili fotografije. Tako da je moj utisak da smo na dobitku u sadnji sa Borisom.


  Vladan Marković, preduzetnik

  DIZAJNBIRO-TAKTIL, Priboj

  Tel +381 64 15 34 804

  www.taktilnestaze.rs

  Vladan Marković
  Klijent
 • U radu sa Borisom doživeli smo veoma prijatno iskustvo. Vrhunski profesionalizam i posvećenost projektu. Iskustvo majstora fotografije, strpljiv i metodološki pristup poslu, kao i kvalitetna oprema, daju prostor za iskrenu preporuku. Mi smo veoma zadovoljni dobijenim fotografijama. 


  ERGOSTO

  UVOZ I PRODAJA "ROLOSPAS" BEOČIN

  KONTAKT: 063/597-782, 064/144-55-56

  info@ergosto.rs

  www.ergosto.rs

  www.facebook.com/ergosto.rs


  ROLOSPAS
  Klijent

Studijsko snimanje proizvoda

mart, 2018

<< Primer rada u studiju i rezultat fotografisanja proizvoda veštačke trave, rađen za Galeriju Podova DOO, 2018 godine. 

Pratite moj rad na:

Boris Radivojkov Logo svetlo sivi

COMPANY INFO
Boris Radivojkov Entrepreneur 
Photography services
Fotografski Centar Fokus
Novi Sad
VAT: 107690078


.

CONTACT

Email: boris.radivojkov@gmail.com

Telephone: +381 (0) 63 669 744

Working hours: 09-22h.

Adress street:

Kralja Aleksandra 12, 

Pariski Magazin, flour 2, local 43, 

21000 city Novi Sad, Country: Srbija