USLUGE -ENTERIJER I ARHITEKTURA

Fotografisanje enterijera i arhitekture, se odnosni na fotografsko snimanje i obradu fotografija zgrada i stanova za izdavanje ili prodaju, lokale (hotele, restorane, barove) za promociju putem društvenih mreža ili sajtova za inajmljivanje poput booking.com i airbnb.com. Fotografije su mogu biti korišćene za štampane publikacije, kataloge i magazine. Usluga je za sve firme / pojedince koji žele da unaprede promovisanost na tržištu. Obuhvata profesionalno fotografisanje u enterijeru uz korišćenje prirodnog, i postojećeg ambijentalnog osvetljenja i po potrebi dodatne profesionalne fotografske rasvete. Fotografije se rade tako da svetlost bude je prirodna i ujednačena. Fotografije enterijera i arhitekture se obrađuju u Adobe Photoshop programu, tako da klijenti dobijaju sređene fotografije po standardima za izradu, štampu, internet, booking ili nekom drugom u zavisnosti od zahteva klijenta. Fotografisanje može da traje od 3-10 sati, u zavisnosti od veličine prostora koji se snima. Obrana bude urađena u roku od 24 sata od momenta završetka fotografisanja.

>> Enterijer sobe, Vile Veliki Pjesak, u Crnoj Gori

ODLIKE FOTOGRAFIJA 

Odlika ovih fotografija enterijera i arhitekture je da se fotografisani prostor ili građevina vide oštri u svim delovima. U slučaju fotografisanja detalja građevine ili enterijera, može da se uradi tako da pozadina bude zamućena.

Imaju realnealistične boje 95%. Enterijer pod prirodnim svetlom u delovima koji nisu osvetljeni ima blage senke u kojima se vide detalji, sa druge strane u svetlim delovima ima detalje. 

Fotografije imaju sve vertikalne linije vertikalne koje su međusobno paralalne (nema barijalnih deformacija i perspektivnih izobličenja).

Na zahtev klijenta, ponekad se namerno mogu uraditi fotografija sa perspektivnim izobličenjima i sa barijalnim deformacijama, ako to iz nekog razloga dovodi do nekog efekta koji klijentu treba.

Arhitektura Vile Veliki Pjesak, u Crnoj Gori >>

STANDARD

Fotografisanje enterijera može da bude deo fotografske usluge fotografisanje proizvoda za arhitektonski biro ili prodavnicu nameštaja. U tom slučaju, enterijer i nameštaj čine proizvode koji se fotografišu.

Boja: verodostojna, 95%.

Kompozicija: predmet ispunjava najveći deo kadra. 

Ukoliko želite da vidite kvalitet obrađenih fotografija produkata koje se odlikuju oštrinom u svim područjima, korektnom bojom rađeno po standardu - preuzmite primer fotografiju u punoj rezoluciji. (10 MB).

Veličina fotografija se isporučuje u jednom od standardnih formara najvećeg kvaliteta: jpg, tif, eps, pdf, psd, u RGB ili CMYK modu.

NAČIN SNIMANJA

Fotografisanje se radi iz svake prostorije iz različitih uglova. Najčešće se radi iz visine očiju tako da se postigne objektivni i prirodni utisak - kako bi enterijer izgleda da ga neko posmatra. 

Svetlost se najčešće koristi prirodna sunčeva koja dolazi kroz prozor. Po potrebi može biti fotografisano sa večernjom rasvetom koja je postavljena u prostoru, ili pak sa dodatnom fotografskom rasvetom.

Enterijer se postalvja kao da neko u njemu boravi, tako da se dobije narualni prikaz enterijera kako će izgledati kada neko u njemu bude boravio.

Noćni barovi, kafići, restorani i drugi lokali čije je radno vreme orijentisano na noć, radi se uveče ili noću ambijentalnu rasvetu lokala.

Fotografija enterijera sobe, Hotel Fontana >>

REFERENCE


Klijenti za koje su rađene ovog tipa fotografije:


Hotel fontana, Salon nameštaja Emmety, Peepers, Barique, Vila Veliki Pjesak CG, Stan Kosovska NS, Brava Casa, Velux doo, Žute Dunje doo, Zubarska ordinacija Velibor.


>> Fotografija enterijera Peepers, Novi Sad.

DODATNE INFORMACIJE

Radno vreme je od 09-22h, ali po potrebi može da se počne sa radom i ranije, odnosno da se završi kasnije ako je to bitno za projekat.

Termin je potrebno rezervisati nekoliko dana ranije.

Za sastanak radi dogovora o poslu potrebno je zakazati termin putem kontakt forme na kraju ove stranice, mailom: boris.radivojkov@gmail.com, ili telefonom: +381 63 669 744;


Fotografija rađena za Velux, krovne prozore >>

CENE USLUGA

Cena je veoma teško predstaviti tačno odrediti jer ima puno promenjivih faktora koji utiču ili na kompleksnost posla što dovodi do povećanje cene, ili pak u slučaju jednostavnih uslova do smanjivanja opsega posla i cene. U slučaju kompleksnih poslova, moguće je raditi probno snimanje radi dogovora o detaljima posla i da bi se postavili okviri posla i cene.

Cena je 60 eura za manji stan
Cena po fotografiji: 12,5 eura / 1 kom, minimalna količina je 5 fotografija

Plaćanje: preko računa ili u gotovini u zavisnosti kako klijentima više odgovara.

Firma nije u sistemu PDV-a.

Šta kažu klijenti:

 • U radu sa Borisom doživeli smo veoma prijatno iskustvo. Vrhunski profesionalizam i posvećenost projektu. Iskustvo majstora fotografije, strpljiv i metodološki pristup poslu, kao i kvalitetna oprema, daju prostor za iskrenu preporuku. Mi smo veoma zadovoljni dobijenim fotografijama. 


  ERGOSTO

  UVOZ I PRODAJA "ROLOSPAS" BEOČIN

  KONTAKT: 063/597-782, 064/144-55-56

  info@ergosto.rs

  www.ergosto.rs

  www.facebook.com/ergosto.rs


  ERGOSTO
  Klijent

Pratite moj rad na:

Boris Radivojkov Logo svetlo sivi

Podaci firme
Boris Radivojkov Preduzetnik 
Fotografske usluge
Fotografski Centar Fokus
Novi Sad
PIB: 107690078


.

Kontakt

Email: boris.radivojkov@gmail.com

Telefon: +381 (0) 63 669 744

Radno vreme: 09-22h.

Adresa 1: Primorska 22

Adresa 2: Kralja Aleksandra 12,

21000 Novi Sad,: Srbija